PUUR Kanoverhuur Valkenswaard

Country Golf

country golf boerenland
country golf boer
country golfen in de wei
country golf houten klomp
direct boeken uitje

Golfen te Valkenswaard

Deze sport wordt op meerdere plaatsen in ons land beoefend en heeft zijn oorsprong op het platte land. Zoals de naam Country Golf al aangeeft is golfen de hoofdactiviteit van deze sport, maar dan op ludieke, boeren wijze!

In plaats van de golfclub wordt er geslagen met een massieve houten klomp die is bevestigd aan een dikke houten steel. De bal is geen golfballetje, maar een kleine maat voetbal, die niet in een traditionele golf-hole past, maar in een emmer of kom met een doorsnede van +/- 30 cm: de put.

De putten zijn geplaatst in een weiland dat is voorzien van enkele obstakels en met of zonder koeien. De onderlinge afstand is ca. 200 meter. Er wordt bij voorkeur gespeeld met twee teams van elk 4 à 5 spelers. Het team dat met de minste slagen het parcours aflegt, mag zich winnaar noemen en ontvangt een toepasselijke trofee.
Deze recreativiteit is prima te combineren met bijvoorbeeld een kanotochtje over de Dommel, om zo een leuk gevarieerd dagprogramma te maken dat voor iedereen, zowel jong als oud, geschikt is.