PUUR Kanoverhuur Valkenswaard

Kano-instructies en FAQ

Kano-uitleg en veel gestelde vragen

Voordat u aan uw kano-uitje begint, krijgt u een korte kano-les van een instructeur. Hierbij alvast een paar aandachtspunten en antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ). Let er in ieder geval bij het instappen op dat u de voeten niet te ver buiten de denkbeeldige lengte-as van de bodem plaatst, anders maakt u al direct een natte start bij uw kajak- of kanotocht en dat is geheel onnodig.

Veel gestelde vragen

Wat is de minimum-leeftijd om te kanoen?
1 persoon uit de kanogroep moet ten minste 18 jaar oud zijn Kinderen moeten zelfstandig rechtop kunnen zitten. Zwemvesten zijn gratis beschikbaar.

Wat voor kano's verhuurt PUUR en hoeveel personen passen erin?
Wij verhuren zowel 1-Persoons- (kajak) als 2 tot 4-Persoonskano's (Canadezen) van uitstekende kwaliteit en onze 1-Persoonskano's zijn i.t.t. tot andere verhuurders uit de regio koersvast! Wij hanteren o.a. de merken Prijon en Old Town. In een Canadese kano passen twee volwassenen met eventueel 2 kleine kinderen of 3 jongeren. Voor- en achterin de kano bevinden zich zitplaatsen en in het midden is er een zitplaats van ca. 85 cm breed voor de optionele 3e persoon of max. twee kleine kinderen. Het maximale toegestane totaalgewicht is ca. 185 kg.

Mag mijn hond mee?
Ja, u kunt de hond mee laten varen.

Moet ik vooraf reserveren of boeken?
Dat is aanbevolen, zodat u zeker bent van een kano. Het is echter niet verplicht. U kunt ook naar ons meldpunt komen en kijken of er nog kano's beschikbaar zijn.

Wat te doen bij slecht weer?
Bij PUUR kunt u kosteloos een andere datum kiezen. Geen risico! Wel graag tijdig afmelden dat u niet gaat.

Word ik nat?
Dat ligt voor een groot deel aan uzelf. Normaal gesproken slaat u niet om. Zorg wel voor een set droge kleding. Er zijn omkleedruimtes aanwezig op het eindpunt. Rivier de Dommel is ondiep (zeker met langdurig droog weer). Max. ca. 1 tot 1,5 meter zodat u bijna op elk punt kunt staan. Komt er toch te veel water in de boot, ga dan even naar de oever en draai de kano zodat het water eruit kan. Instappen gaat weer op dezelfde manier zoals uitgelegd bij de instructie vooraf.

Wat zijn de vertrektijden van de PUUR kano-bus?
Vanaf 10:00 t/m 15:00 uur rijdt er ieder heel uur een PUUR kano-bus, vanaf het MeldPunt, stroomopwaarts naar de betreffende kano-instapplaats. De gekozen starttijd is dus de vertrektijd van de bus. Graag minimaal 15 min. vooraf melden bij de PUUR-kantoorunit (parkeerplaats Venbergse Molen).

Kano-instructies

Wanneer u met 2 of 3 personen in een kano wilt varen zorg er dan voor dat de gewichtsverschillen niet te extreem zijn, zeker de zwaarste persoon niet achterin de kano plaatsen, deze wordt hierdoor erg instabiel.

Buiten de daarvoor bestemde aanlegplaatsen is het verboden om de oevers te betreden!

In het begin van de kanotocht rustig peddelen, als u te hard van stapel loopt, komt u niet ver en blijft de kano of kajak rondjes draaien, ondanks dat onze kajak's koersvast zijn.

Natuur & Milieu

PUUR! Buitensport & Kanoverhuur wenst u een onvergetelijk dagje uit in de natuur toe en hoopt dat u zorgvuldig omgaat met de fraaie omgeving waar u van mag genieten.

Laat tijdens de kanotocht of outdoor-tocht géén afval zoals blikjes, plastic zakjes, bekertjes of resten etenswaren in de natuur achter als dank voor uw verblijf. Neem alles mee terug naar het eindpunt en deponeer het in de daarvoor bestemde afvalcontainers.

Op deze manier kunnen anderen na u net zo genieten van de ongerepte natuur die Brabant te bieden heeft. Bij voorbaat dank!

Voorwaarden

Het dragen van een zwemvest is verplicht als iemand niet kan zwemmen. Wij hebben zwemvesten die u kunt lenen. Alléén bij PUUR! Kanoverhuur betaalt u géén huur en géén borg voor het zwemvest en voor de waterdichte ton! En dan hebben we ook nog eens een gratis GoedWeerGarantie!

Neem geen waardevolle spullen mee en gebruik liefst een touwtje indien u een (zonne)bril draagt.

Deelname aan onze activiteiten is geheel voor eigen risico en overeenkomstig onze algemene voorwaarden zoals tevens gedeponeerd bij de K.v.K. te Eindhoven onder nr. 17170438.

Boek nu

Zwemvest

Het gebruik van zwemvesten is gratis en verplicht als iemand niet kan zwemmen.

Weer

Neem maatregelen m.b.t. weers-omstandigheden (zonnebrand-creme, kleding en hoofddeksel).

Muggen

Het is aanbevolen om muggenwerende smeersels (DEET) mee te nemen.

Ton

Spatwaterdichte ton om bagage in op te bergen, is gratis beschikbaar.

Kajak huren instructies

Over Ons

Wij beschikken over 40 jaar ervaring in de kano-outdoor-branche.