PUUR Kanoverhuur Valkenswaard

Kanovaren over de Dommel

WeerGarantie + leenfiets (of bus) + bagageton + zwemvest = alléén bij PUUR géén borg & gratis!

Kanovaren is een leuk familieuitje
Rustig varen op de Dommel
Kajak huren
Kanoen Brabant Valkenswaard
Leenfiets en kano
Kanoen is een sportief uitje
Kanoen is een leuk kinderfeestje in Brabant
Kanovaren Dommel
Kanovaren voor jongeren
Kanotocht en fietstocht
Boek uw kano-uitje direct

Unieke kanotocht met kano of kajak

Kanovaren over rivier de Dommel is een unieke belevenis en bij PUUR, als énige kanoverhuurder in de regio, zónder extra borg of kosten, met 40 jaar ervaring in het verhuren van kano's en het aanbieden van schitterende kanotochten. De Dommel stroomt vanaf het Belgische Peer al kronkelend door natuurgebied De Malpie, via Valkenswaard, naar Eindhoven richting Den-Bosch... kom lekker kanoën of kajakken bij de meest voordelige en échte kano-specialist!

Ontdek de pracht van het Kempische landschap door te kanoën en kom op plaatsen waar u per fiets of te voet nooit zult geraken. Door te kanovaren op de Dommel traverseert u de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant zoals 't Hageven, de Plateaux en de eerder genoemde Malpie; zeer gevarieerde en waardevolle natuurgebieden in Brabant. Als u wilt kunt u onderweg aanleggen bij twee picknickplaatsen.

Dagelijks (maandag t/m zondag) is het mogelijk om elk uur van 10:00 t/m 15:00 uur te vertrekken vanaf het meldpunt op het terrein naast de Venbergse Watermolen (met terras), waar u met onze leenfiets op pad gaat of waar wij u per kano-bus stroomopwaarts brengen, naar een van de twee voor onze kanoverhuur gebruikte instapplaatsen. Daarna begint het kanovaren over de ondiepe en rustig stromende rivier de Dommel.

Kort of lang kanovaren op de Dommel

U kunt kiezen uit drie Dommel-tochten. De korte tocht vanaf Borkel en Schaft (lengte: ca. 8,5 km | 2 uur varen) is perfect voor gezinnen met kleine kinderen die een leuk dagje uit wensen. Sportieve kanovaarders die langer willen genieten, kunnen kiezen voor de lange kanotocht die in Neerpelt begint met een mogelijke tussenstop in Borkel (lengte: ca. 18 km | 4 tot 4,5 uur varen).

Wij bieden op woensdagen ook een alternatieve korte tocht aan vanaf de Volmolen te Waalre naar Eindhoven (lengte: ca. 5,5 km | 1,5 uur varen). Prijzen zijn gelijk aan de korte tocht Borkel.

U kiest uit 1-Persoonskano's (kajak) en 2 à 3-Persoons* open Canadese kano's (*2 volwassenen + max. 2 kleine kinderen uit eigen gezin. Honden zijn ook welkom.). Wij verhuren enkel A-merken van uitstekende kwaliteit zoals Prijon en Old Town en bij PUUR zijn de kajak's, als enige regionale kanoverhuurder, wél koersvast zodat u geen rondjes blijft draaien.

Leenfiets, waterdichte ton, zwemvest en GoedWeerGarantie

GRATIS HUUR & GEEN BORG: liever met de fiets i.p.v. met de kano-bus? Dat kan! Indien gewenst kunt u m.b.t. de korte tocht gebruikmaken van een leenfiets (cruiser) om in ca. 25 minuten op uw gemak naar de kano-instapplaats te fietsen. Voor de lange tocht is enkel busvervoer mogelijk. We hebben trouwens ook een spat-waterdichte ton om eventuele bagage in op te bergen. Alléén bij PUUR betaalt u hiervoor géén huur en géén borg! Zwemvesten zijn verplicht voor degenen die niet kunnen zwemmen. We bieden deze eveneens gratis aan zonder borg.

GOEDWEERGARANTIE: als het weer tegenvalt kunt u kosteloos uw kano-uitje verplaatsen naar een andere datum! (op basis van beschikbaarheid).
Voordat u per kano vertrekt, krijgt u een korte instructie van een van onze instructeurs waarbij aspecten als omgang met natuur en milieu, veiligheid en techniek besproken worden. Daarna helpen wij u te water en kunt u uw peddel-techniek fine-tunen.

Kanovaren op de Dommel gezellig afsluiten of beginnen

Na een boeiende kanotocht levert u de kano op het eindpunt weer in en bestaat de mogelijkheid om op het grote terras van de Venbergse Watermolen, gelegen aan de Dommel, met een drankje na te praten over het kanovaren door het prachtige Dommeldal. U kunt ook vooraf het terras op. Bij de alternatieve tocht vanaf Waalre kunt u overigens terecht op het terras bij de Volmolen.
Hieronder vindt u een prijs-overzicht van de instapplaatsen i.c.m. het aantal kano's. Indien u verdere informatie m.b.t. kanoën over de Dommel wenst, bekijk dan onze kano-FAQ-pagina of neem gerust contact met ons op.

RESERVEREN is zo geregeld. Bel +31 (0)6 10941137, maak gebruik van het CONTACTFORMULIER of BOEK DIRECT ONLINE Wel zo makkelijk... (incl. betalingsmogelijkheden iDEAL, Bancontact, PayPal, pinnen of contant. Bedrijven en instellingen ook op rekening).
Graag tot peddels!

Prijzen kanovaren op de Dommel

Kano-types Kanotocht KORT Kanotocht LANG
1-Persoons-kano € 19,- (1-20 kano's) € 22,- (1-20 kano's)
1-Persoons-kano € 18,- (21+ kano's) € 21,- (21+ kano's)
Canadese kano € 38,- (1-10 kano's) € 44,- (1-10 kano's)
Canadese kano € 36,- (11+ kano's) € 42,- (11+ kano's)
Canadese kano € 34,- (21+ kano's) € 40,- (21+ kano's)

Vaartijd korte kanotocht: 2 uur. Vaartijd lange kanotocht: 4-4,5 uur.
(Alle prijzen zijn per kano, incl. BTW en leenfiets of busvervoer naar Borkel, Waalre of Neerpelt. Desgewenst incl. zwemvest en spat-waterdichte ton. Voor beide geldt: gratis huur en géén borg!)

Prijzen voor Scholen

Aantal pers. Kanotocht KORT Kanotocht LANG
25 t/m 50 € 11,- € 14,-
51 t/m 100 € 10,- € 13,-
101 t/m 150 € 9,50 € 12,50
151+ € 9,- € 12,-

Duur van de korte kanotocht: 2 uur varen. De lange tocht is 4-4,5 uur varen.
(Er wordt gevaren in een meerpersoonskano. Schoolprijzen zijn per persoon, incl. BTW en busvervoer naar de instapplaats. Zwemvesten en spatdichte tonnen zijn inbegrepen!)

Bij Kanovaren voor scholen gaan we uit van 3 leerlingen per kano.