PUUR Kanoverhuur Valkenswaard

Kanovaren over de Dommel

GoedWeerGarantie + bagageton + zwemvest = alléén bij PUUR géén borg & gratis!

Kanovaren is een leuk familieuitje
Rustig varen op de Dommel
Driepersoons-kano
Kajak huren
Kanoen Brabant Valkenswaard
Kanoen is een sportief uitje
Kanoen is een leuk kinderfeestje in Brabant
Robuuste kano
Kanovaren Dommel
Kanovaren voor jongeren
Boek uw kano-uitje direct

Unieke kanotocht met kano of kajak

Kanovaren over rivier de Dommel is een unieke belevenis en bij PUUR, als énige kanoverhuurder in de regio, zónder extra borg of kosten, met 40 jaar ervaring in het verhuren van kano's en het aanbieden van schitterende kanotochten. De Dommel stroomt vanaf het Belgische Peer al kronkelend door natuurgebied De Malpie, via Valkenswaard, naar Eindhoven richting 's Hertogenbosch... kom lekker kanoën of kajakken bij de meest voordelige en echte kano-specialist!

Ontdek de pracht van het Kempische landschap door te kanoën en kom op plaatsen waar u per fiets of te voet nooit zult geraken. Door te kanovaren traverseert u de mooiste natuurgebieden van Noord-Brabant zoals 't Hageven, de Plateaux en de eerder genoemde Malpie; zeer gevarieerde en waardevolle natuurgebieden in Brabant. Dagelijks (maandag t/m zondag) is het mogelijk om elk heel uur (van 10:00 t/m 15:00 uur) te vertrekken vanaf het eindpunt / meldpunt bij de Venbergse Watermolen, vanwaar wij u (per bus) met de kano stroomopwaarts brengen naar een van de twee voor onze kanoverhuur gebruikte instapplaatsen. Hier begint de afvaart over de ondiepe en rustig stromende rivier de Dommel.

U kunt kiezen uit twee tochten. De korte tocht vanaf Borkel en Schaft (lengte: ca. 8,5 km | duur: 2 uur) is perfect voor gezinnen met kleine kinderen die een leuk dagje uit wensen. Sportieve kanovaarders die langer willen genieten, kunnen kiezen voor de lange kanotocht die in Neerpelt begint met een mogelijke tussenstop in Borkel (lengte: ca. 18 km | duur: 4 tot 4,5 uur). U kiest uit 1-Persoonskano's (kajak) en 2 à 3-Persoons* Canadese kano's (*2 volwassenen + max. 2 kleine kinderen, of 3 jongeren. Honden zijn ook welkom.). Wij verhuren enkel A-merken van uitstekende kwaliteit zoals Prijon en Old Town en bij PUUR zijn de kajak's, als enige regionale kanoverhuurder, wél koersvast zodat u geen rondjes blijft draaien.

Waterdichte ton, zwemvest en GoedWeerGarantie

GRATIS HUUR & GEEN BORG: indien gewenst kunt u gebruik maken van een spat-waterdichte ton om eventuele bagage in op te bergen. LET OP: alléén bij PUUR betaalt u hiervoor géén huur en géén borg! Ook zijn zwemvesten beschikbaar, verplicht voor diegenen die niet kunnen zwemmen, eveneens gratis en zonder borg!
GOEDWEERGARANTIE: als het weer tegenvalt kunt u kosteloos uw kano-uitje verplaatsen naar een andere datum! (op basis van beschikbaarheid).
Voordat u per kano vertrekt, krijgt u een korte instructie van een van onze instructeurs waarbij aspecten als omgang met natuur en milieu, veiligheid en techniek besproken worden. Daarna helpen wij u te water en kunt u uw peddel-techniek fine-tunen.

Naborrelen op 't terras aan de Dommel

Na een boeiende kanotocht levert u de kano op het eindpunt weer in en bestaat de mogelijkheid om op het grote terras van de Venbergse Watermolen, gelegen aan het water, met een drankje na te praten over het kanovaren door het prachtige Dommeldal. Hieronder vindt u een prijs-overzicht van de instapplaatsen i.c.m. het aantal kano's. Indien u verdere informatie m.b.t. kanoën over de Dommel wenst, neem gerust contact met ons op.

RESERVEREN is zo geregeld. Bel +31 (0)6 10941137, maak gebruik van het CONTACTFORMULIER of BOEK DIRECT ONLINE (incl. betalingsmogelijkheden iDEAL, PayPal of contant). Wel zo makkelijk...
Graag tot peddels!

Prijzen kanovaren op de Dommel

Kano-types Kanotocht KORT Kanotocht LANG
1-Persoonskano € 16,- (1-20 kano's) € 19,- (1-20 kano's)
1-Persoonskano € 15,- (21+ kano's) € 18,- (21+ kano's)
Canadese kano € 32,- (1-10 kano's) € 36,- (1-10 kano's)
Canadese kano € 30,- (11+ kano's) € 34,- (11+ kano's)
Canadese kano € 28,- (21+ kano's) € 32,- (21+ kano's)

Tijdsduur korte kanotocht: 2 uur. Tijdsduur lange kanotocht: 4-4,5 uur.
(Alle prijzen zijn per kano, incl. BTW en vervoer naar Borkel of Neerpelt. Desgewenst incl. zwemvest en spat-waterdichte ton. Voor beide geldt: gratis huur en géén borg!)

Speciaal voor scholen: aangepaste tarieven, vanaf € 8,- per leerling (bij 3 leerlingen per kano). Kanovaren in combinatie met Survival Games*: als scholen-wisselprogramma vanaf € 23,50 per leerling (*uitgaande van minimaal 100 deelnemers).