Kanovaren Valkenswaard

Kanovaren Valkenswaard

Kanovaren Valkenswaard: vanaf Neerpelt of Borkel

Zoals u wellicht al hebt gelezen, is Kanovaren Valkenswaard mogelijk via een korte en een lange kanotocht (ongeveer dubbel in lengte). Op maandag t/m zondag is er van 10:00 t/m 15:00 uur op elk heel uur een Dommel-afvaart mogelijk. Voor beide kanotochten geldt een GoedWeerGarantie en dat wij het vervoer vanuit Valkenswaard naar de instapplaats voor onze rekening nemen. Zwemvest en/of bagageton nodig? Bij ons écht gratis en geen probleem. Zorgeloos en super handig dus!

Neerpelt

Kiest u voor Kanovaren Valkenswaard vanaf Neerpelt (België) dan brengen wij u en uw sportieve gezelschap, vanaf de parkeerplaats van de Venbergse Watermolen te Valkenswaard, per bus naar de instapplaats. Na de instructie (klik hier voor info) kanoot u in eigen tempo stroomafwaarts terug naar Valkenswaard, tot aan het eindpunt. Onderweg zijn enkele aangewezen rustpunten waar eventueel gepicknicked kan worden. Ook kunnen wij onderweg een lunch of Brabantse koffietafel verzorgen. Halverwege de kanotocht passeert u het plaatsje Borkel.

De kanotocht vanaf Neerpelt is uitermate geschikt voor sportievere kanovaarders of voor degenen die een compleet dagdeel willen kanoen. Starttijden van de bus zijn: 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur. In het broedseizoen, dat loopt t/m 15 juni, moet vóór 13:00 uur worden gestart.

duur: 4-4,5 uur | lengte: ca. 18 km100%

Borkel en Schaft

Wanneer u besluit om de kortere recreatieve tocht per kano te gaan doen, die vertrekt vanaf Borkel en Schaft, dan brengen wij u allemaal per bus naar de instapplaats gelegen aan de Peedijk. Eindpunt van het kanovaren over de Dommel is ook nu de mooie historische Venbergse Watermolen aan de rand van natuurgebied De Malpie, in de Kempen te Noord-Brabant, waar u desgewenst op het uitnodigende en aan het water gelegen(!) terras met een drankje (en/of hapje) prettig kunt nagenieten van de prachtige kanotocht en andere peddelaars kunt bewonderen. Hier zijn ook omkleedruimtes beschikbaar.

Kanovaren Valkenswaard vanaf Borkel en Schaft is voor jong en oud. Gezinnen of families kiezen dan ook vaak voor deze kanotocht. Aanvangstijden (vertrek bus): elk uur tussen 10:00 en 15:00 uur.

duur: 2 uur | lengte: ca. 8,5 km45%

Route meldpunt

Komende vanaf richting Eindhoven rijdt u dwars door het centrum van Valkenswaard, richting Hasselt (N69). Na de markt volgt u deze weg (Luikerweg) zo’n 500 meter tot aan de rotonde, die u ¾ neemt (linksaf dus), de Zuidelijke Randweg oprijden.

De eerstvolgende rotonde gaat u rechtsaf de Molenstraat in. Deze weg volgen tot u aan de rechterzijde een groot parkeerterrein ziet, behorende tot de Venbergse Watermolen*. (*Molenstraat 211, 5556 TA Valkenswaard)

Als u dit terrein oprijdt ziet u aan de linkerzijde een PUUR-kantoorunit, waar ons meldpunt is gevestigd. Vanaf deze plek brengen wij u naar een van de kano-instapplaatsen of is de start van een der recreativiteiten. Tot ziens!

Oh ja... en u kunt gratis uw auto parkeren.

Boek nu

WEETJE:
per dag stroomt

524620800

liter water door de Dommel

Kanovaren Valkenswaard

Instructie en FAQ

Bekijk de pagina veel gestelde vragen en korte instructie over de kanotocht (voor vertrek krijgt u deze in de bus):